Top

Paslanmaz Çelik

Paslanmaz çeliklerde içyapıyı belirleyen en önemli alaşım elementleri, önem sırasına göre krom, nikel, molibden ve mangandır. Bunlardan öncelikle krom ve nikel içyapının ferritik veya ostenitik olmasını belirler. Paslanmaz çelikler çok değişik kalitelerde üretilen malzemelerdir.

SOFRAM olarak üretimimizde (18cr/10ni) SAE 304 Kalite Paslanmaz Çelik kullanmayı terçih ediyoruz. Bu madde Bileşiminde %18-20 arası krom, %08-10 arası Nikel %2 Mangan %1 Silisyum %0,08 Karbon, %0,045 fosfor, %0,30 kükürt, ve %68,85-72,85 Demir bulundurmaktadır.

SAE 304 Kalite (18cr/10ni) Paslanmaz çelikler mükemmel korozyon dayanımları yanında, düşük veya yüksek sıcaklıklarda ve basınçlarda kullanılabilmeleri, şekil verme kolaylığı, estetik görünümleri gibi özelliklere sahiptirler.

SAE 304 Kalite (18cr/10ni) Paslanmaz çelikler diğer çeliklere oranla fiyat bakımından daha pahalıdır, ancak bakımlarının ucuz ve kolay olması, uzun ömürlü olmaları, tümüyle geri kazanabilmeleri ve çevre dostu bir malzeme olmaları çok büyük avantajlar sağlar. Dolayısıyla ürünün tüm ömrü dikkate alınarak yapılacak fiyat analizlerinde, paslanmaz çelik kullanımının daha ekonomik olduğu görülür.

Doğru malzeme seçimi ve kullanımı bir imalat sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında gelir. Yanlış malzeme kullanımı, imalat sürecini olumsuz etkileyebileceği gibi; maliyetlerin artmasına, nihai ürün kullanım ömrünün azalmasına ve kullanım giderlerinde artışa neden olabilir. Doğru malzeme seçiminde nihai ürünün kullanım şartlarının çok iyi tanımlanması, malzemenin imalat özelliklerini doğru değerlendirilmesi gerekir.


Çevre Dostu

Paslanmaz çelik mükemmel bir 'green' malzemedir ve sonsuz geri dönüşümlüdür. Bu maddenin %50 sinden fazlasi eritilmiş hurda paslanmaz içermektedir. Paslanmaz Çelikten yapılan mutfak eşyaları rahatlıkla yıllarca kullanılabilir ve paslanma veya kırılmaya eğimli değildir.

Diger maddelerle yapılan mutfak eşyalarına nazaran yüksek derece ısıya dayanıklık gosterip, uzun yıllar kullanılmasına ramen yeni görüntüsünü korur. Paslanmaz çelik minimum bakım gerektirir, yüzeyinin temizliği için su ve bulaşık sabunu yeterlidir. Bu da daha az kimyasal malzeme tüketimi anlamına gelmektedir ve bu maddenin çevre dostu bir madde olduğunu bize gösterir.

Hijyen ve Gıda maddeleri

Paslanmaz çelik gıda maddelerinin özelliklerini değiştirmez. Inert bir malzemedir. Sağlıklı ve hijyenik bir madde olmasından dolayı, hastane ve gıda işletmeleri için ilk seçim olarak görünen bu madde mutfak eşyaları, elektrikli ev aletleri, beyaz eşyalar ve bunlar gibi birçok sektordede populer hale gelmektedir.


Temizlenebilirlik

Paslanmaz çelik öğeleri, genel temizlik ürünleri ile (bulaşık deterjanı, sabun tozu) kolay temizlenir.



Ek Avantajları

Paslanmaz çelik pişiricilerinin avantajları paslanmaz çeliğin kendisinin çok iyi nitelikleri nedeniyle vardır. Bu maddenin avantajlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Dayanıklı - diğer türdeki mutfak eşyalarına göre kolayca ezilmez veya çizilmez.
  • Korozyona karşı dayanıklıdır.
  • Gıda asitleri tarafından zarar görmez.
  • Gözenekli, değildir - yemeğin içerisine metal veya metalik tadı bırakmaz.
  • Parlaklığını ve güzelliğini korur- her türlü mutfak dekorasyonuna uyum sağlar.
  • Kolay temizlenebilir.
  • Bulaşık makinesinde yıkanabilir.